Onsdagen den 16 januari 2019

Publicerad 2017-05-01

Medlemsinformation maj 2017

Föreningen Årstafältets koloniförening medlemsinformation maj 2017

Här hittar du en förkortad version av medlemsinformation för maj 2017. Den fullständiga versionen har skickats ut via mejl och anslås i föreningshuset.

Stämman 25 mars
Tack till alla som kom till stämman! Vårt årsmöte var välbesökt och stämningen var god. Protokollet från mötet hittar du på hemsidan under dokument. Observera att du måste vara inloggad som medlem på hemsidan för att kunna se dokumentet. 

Söndag 14 maj är det dags för VÅRMARKNAD!  
Vårmarknadsgruppen har gjort ett stort jobb med att planera marknaden och nu behöver alla vi andra hjälpa till! I föreningshuset finns listor med saker som behöver göras och det finns fortfarande luckor. Så spring dit och skriv upp dig på att ta emot rid-sugna barn, grädda våfflor eller bygga upp tältet och bära bord. Alla medlemmar förväntas dessutom bidra med något hembakat till caféet, småplantor till Frö-popuppen eller krukor till Så-ett-frö.
Marknaden är öppen kl 11-14 men det behövs folk från kl 10 och fram till att allt är städat och undanplockat.

Vi hoppas på en solig och fin dag med många glada besökare och marknadsarbetare! 

Vårens Arbetsdagar
Som redan anslagits i kalendariet på hemsidan och i föreningshuset har vi som vanligt två arbetsdagar på våren och två på hösten. Som medlem skall du delta på minst en arbetsdag vår och höst eller betala 500:- om du uteblir. Förhinder skall meddelas senast 30 april för vårens arbetsdagar och 10 augusti för höstens arbetsdagar.
Lördag 13 maj  Vårens första arbetsdag kl 10.00-13.00 vi avslutar med gemensam lunch.
Söndag 21 maj  Vårens andra arbetsdag kl 13.00-16.00 Den här dagen ordnar vi en gemensam soptransport och avslutar med fika. Observera, till sopor räknas endast gamla grillar och trasiga trädgårdsmöbler. Allt trädgårdsavfall komposteras på den egna lotten! (Se föreningens miljöhandbok)

Övriga aktiviteter
Arbetet i Miljödiplomeringsgruppen fortsätter. Just nu planeras för en inspirerande miljö- och medlemsfest lördag 11 juni så anteckna det datumet redan nu! Är du intresserad av att vara med i föreningens miljöarbete? Lägg en lapp med dina kontaktuppgifter i postlådan inne i föreningshuset!

Kompostcirkeln är i gång och den tredje träffen sker 9 maj kl 18.30-20.00 i föreningshuset, Välkommen!

Städlista
Våren har som sagt varit försenad det här året, så också städlistan… Den kommer upp inom kort så håll utkik i föreningshuset och kom ihåg att skriva upp dig på listan!  
Den första städveckan är v 19  (8-14 maj).

Vatten/kranar
De nya kranarna har monterats och vi hoppas att de får sitta kvar på sina platser! Stölden av de gamla kranarna är polisanmäld.
Vi vill påminna om att vattentillgången på området är beroende av att staden slår på vattnet till oss, det är alltså inget som styrelsen kan råda över. I skrivande stund är det ännu inte påslaget (och därför är det inte heller möjligt att använda toaletterna i föreningshuset!!)

Med tillönskan om groende fröer och frostfria nätter
/Styrelsen